مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۲۲۵

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا بالغه رشیده در شرایطی که پدر و جد پدری وی فوت نمودهاند میتواند به اختیار خود ازدواج نماید و چنانچه پاسخ منفی است با اذن و اجازه چه کسی میتواند ازدواج نماید؟ خواهشمند است دستور فرمایید با طرح موضوع در کمیسیونهای تخصصی مربوطه نظریه آن کمیسیون جهت ارشاد و بهرهبرداری به این حوزه قضایی اعلام و ارسال گردد.

پاسخ اداره کل حقوقی

لزوم استیذان از ولی برای نکاح دختر رشیده باکره موضوع ماده 1043قانون مدنی خلاف اصل است و در اعمال این حکم باید به قدر متیقن اکتفاء شود؛ بنابراین در فرضی که پدر و جد پدری فوت کردهاند ،و با عنایت به اینکه اعمال این حکم فقط برای ولی قهری پیشبینی شده است و از طرفی اصل عدم لزوم استیذان است بنابراین در فرض سؤال ازدواج دختر رشیده باکره نیاز به اذن شخص دیگری ندارد. دکتر احمد رفیعی سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۲۲۵ مورخ ۱۳۹۹/۰۲/۳۱ | مرکز حقوقی راهبرد