استعلام
در صورتی که رای حقوقی قابلیت تجدیدنظرخواهی نداشته باشد یا اساساً تجدیدنظرخواه متضرر از رأی نباشد ،در
صورت تجدیدنظرخواهی در هر یک از فروض بالا دادگاه تجدیدنظر چه تکلیفی دارد؟ قرار رد یا عدم استماع
تجدیدنظرخواهی صادر میشود یا آنکه دادگاه تجدیدنظر با تکلیفی مواجه نیست؟
پاسخ اداره کل حقوقی
مستشار محترم شعبه 22دادگاه تجدید نظر استان گیلان
با سلام و دعای خیر؛
بازگشت به استعلام شماره 98/1100مورخ 1398/10/24به شماره ثبت وارده 210مورخ ،1399/2/20
نظریه مشورتی کمیسیون آیین دادرسی مدنی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود:
به موجب ماده 356قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379مقرراتی که در
دادرسی بدوی رعایت میشود در مرحله تجدیدنظر نیز جاری است؛ مگر اینکه به موجب قانون ترتیب دیگری مقرر
شده باشد .بنابراین در فرض سؤال چنانچه تقاضای تجدیدنظرخواهی نسبت به موضوعی صورت گرفته باشد که با
لحاظ مقررات قانونی قابلیت تجدیدنظرخواهی نداشته و یا تجدیدنظرخواه متضرر از رأی صادره نباشد و یا به عبارتی
ذینفع در طرح تجدیدنظرخواهی نباشد ،حسب مورد با لحاظ ماده 2قانون یادشده و یا بند 10ماده 84و ذیل ماده
89این قانون تصمیم مقتضی اتخاذ میشود.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه