استعلام
آیا در دعوای تقسیم ترکه خوانده باید به پرداخت خسارات دادرسی محکوم شود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
اولاً ،به دلالت بند 8ماده 375قانون امور حسبی مصوب 1319صرف درخواست تقسیم ترکه ،دعوای مالی نیست
و هزینه آن بر اساس هزینه رسیدگی به امور حسبی دریافت میشود.
ثانیاً ،در صورت اختلاف در مالکیت در خصوص اموال معرفی شده موضوع دعوای تقسیم ترکه با توجه به این که
احراز مالکیت منوط به طرح دعوای اثبات مالکیت است ،دعوای مذکور دارای آثار مالی است .در این صورت دعوای
مزبور مالی محسوب میشود و هزینه دادرسی باید مطابق مقررات مربوط به این دعاوی تأدیه شود.
دکتر احمد محمدی باردئی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه