استعلام
فی ما بین زوجین گواهی عدم امکان سازش برای اجرای صیغه طلاق توافقی صادر کند و صیغه طلاق بین زوجین
در دفترخانه با وکالتی که زوجه از زوج داشته اجرا شود و متعاقباً با شکایت زوج رأی صادره در مرجع عالی نقض
و نهایتاً حکم بر بطلان دعوای طلاق توافقی صادر شود ،وضعیت حقوقی صیغه طلاق اجرا شده میان زوجین و تکلیف
دادگاه نخستین چیست؟
پاسخ اداره کل حقوقی
نظر به حکم مقرر در ماده 24قانون حمایت خانواده مصوب 1391مبنی بر آنکه ثبت صیغه طلاق صرفاً بعد از
صدور حکم طلاق یا گواهی عدم امکان سازش تجویز شده است ،در فرض سؤال که زوجه متعاقب صدور گواهی
عدم امکان سازش برابر ماده 36قانون یادشده اقدام به ثبت طلاق کرده است ،چنانچه گواهی یادشده که مبنای ثبت
طلاق قرار گرفته است ابطال شود ،با لحاظ ملاک ماده 39قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356با دستور دادگاه
نخستین صادرکننده رأی ،صیغه طلاق جاری شده کانلمیکن تلقی و سند رسمی طلاق ابطال میشود؛ بدیهی است در
این فرض زوجیت سابق استمرار دارد.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه