استعلام
محکومعلیه علاوه بر حبس به رفع تصرف عدوانی از ملک نیز محکوم شده است .حین اجرای رفع تصرف عدوانی
معلوم میشود که محکومعلیه با مصالح ساختمانی متعلق به خود ،در آن ملک دو طبقه بنا احداث کرده است .آیا
واحد اجرای احکام کیفری مکلف به قلع و قمع بنا است یا مستلزم طرح دعوای حقوقی است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
اجرای حکم رفع تصرف عدوانی و اعاده وضع به حال سابق به استناد ماده 690قانون مجازات اسلامی )تعزیرات(
مصوب ،1375مستلزم قلع و قمع بنا و اشجار و مستحدثات نیست ،بلکه واحد اجرای احکام فقط محل مورد تصرف
را از ید محکومعلیه خارج و تحویل محکومله مینماید و قلع و قمع موارد مذکور با توجه به مقررات تبصره 2ماده
یادشده منوط به تقدیم دادخواست به دادگاه و صدور حکم در این خصوص است.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه