مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۲۰۲۳

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به ماده 3قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء ،اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367و اینکه برخی ادارات و سازمانهای دولتی و حاکمیتی )استانداری( از نیروهای شرکتی بخش خصوصی در پستهای رسمی سازمانی مثل کارشناسی بازرسی و ...استفاده میکنند: اولاً ،با توجه به اینکه این افراد مستخدم دولت محسوب نمیشوند ،چنانچه در زمان حضور در پستهای سازمانی مذکور اقدام به اخذ وجه یا مالی از مراجعین نمایند ،آیا مرتشی محسوب میشوند؟ ثانیاً ،با توجه به عبارت »هر یک از مستخدمین و مأمورین دولتی «...صدر ماده 3قانون مذکور ،آیا افراد شرکتی گماشته شده در پستهای رسمی سازمانی ،مأمور دولت تلقی میشوند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،کارکنان شرکتهای خصوصی طرف قرارداد با دستگاههای اجرایی که به عنوان مستخدم شرکتهای خصوصی عهدهدار انجام تعهدات این شرکتها در امور موضوع قرارداد هستند ،با لحاظ مواد 17 ،5و 18 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386با اصلاحات و الحاقات بعدی ،مستخدم دستگاه اجرایی محسوب نمیشوند؛ بنابراین در فرض استعلام ،کارکنان شرکت خصوصی طرف قرارداد با شرکت دولتی یا دیگر دستگاههای اجرایی از مصادیق اشخاص مذکور در ماده 3قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367نمیباشند .بدیهی است در صورت تطبیق رفتار مرتکب )کارکنان شرکتهای خصوصی فوقالذکر( با مقررات ماده 2قانون اخیرالذکر ،مرتکب مطابق ماده 2یادشده قابل تعقیب و مجازات خواهد بود. ثانیاً ،صرف نظر از ابهام در پرسش ،چنانچه مقصود ،به کارگیری کارکنان شرکتی باشد ،با عنایت به پاسخ بند فوق ،در فرض سؤال افراد شرکتهای خصوصی که عهدهدار انجام تعهدات شرکت در امور موضوع قرارداد هستند ،از جمله »مأمورین دولتی« مذکور در صدر ماده 3قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری مصوب 1367با اصلاحات و الحاقات بعدی محسوب نمیشوند. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۲۰۲۳ مورخ ۱۴۰۰/۰۱/۲۱ | مرکز حقوقی راهبرد