مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۲۰۱۱

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به ماده 105و تبصره یک آن از قانون مجازات اسلامی آیا نفس صدور رأی در دادگاه تجدیدنظر اعم از اینکه محاکمه در حد اخذ توضیح از طرفین دعوی صورت گیرد یا اینکه اصلا محاکمهای هم انجام نشود ،جزء اقدامات تحقیقی است یا تعقیبی؛ یا هیچکدام از آنها؟ آیا اصولاً صدور رأی در محاکم تجدیدنظر موجب قطع مرور زمان میشود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

صدور رأی از دادگاه تجدیدنظر که قطعی است ،مرور زمان دادرسی را پایان داده و موضوع ًا منتفی میکند .نه اینکه قاطع مرور زمان باشد؛ بدیهی است پس از صدور رأی قطعی ،مرور زمان اجرای حکم موضوع ماده 107 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392آغاز میشود. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۲۰۱۱ مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۱۰ | مرکز حقوقی راهبرد