استعلام
با توجه به ماده 78قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379چنانچه
شخصی به موجب درخواست عادی و بدون تقویم دادخواست برای حل اختلاف حقوقی خود با شخص دیگر
درخواست سازش کند و درخواست موصوف به شورای حل اختلاف ارجاع شود و آن شورا با دعوت از طرفین
مبادرت به صلح و سازش بین آنها کند ،آیا شورای حل اختلاف مجاز به صدور گزارش اصلاحی در این
خصوص است و به طور کلی شورای حل اختلاف در این خصوص با چه تکلیفی مواجه است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
در مواردی که اختلافات طرفین در شورای حل اختلاف به صلح ختم شود ،در موارد موضوع ماده 11قانون
شوراهای حل اختلاف مصوب 1394به تصریح تبصره این ماده ،شورا )اعم از شهر و روستا( باید مراتب را
برای تنظیم گزارش اصلاحی نزد مرجع قضایی ذیربط ارسال کند و در صورتی که موضوع منطبق با موارد
صلاحیت شوراهای حل اختلاف موضوع ماده 9این قانون باشد ،قاضی شورا وفق صدر ماده 24همین قانون
گزارش اصلاحی صادر میکند و در غیر این صورت مطابق ذیل این ماده مراتب را به مرجع قضایی صالح
اعلام میکند.
دکتر احمد محمدی باردئی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه