مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۹۷۸

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به تبصره 3ماده 529قانون آیین دادرسی کیفری چنانچه محکومعلیه ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ احضاریه قاضی اجرای احکام برای پرداخت جزای نقدی حاضر شود و بخواهد یک سوم جزای نقدی را پرداخت کند تا از ارفاق موضوع ماده 46قانون مجازات اسلامی جهت تعلیق استفاده کند ،آیا اجرای احکام میتواند او را از پرداخت بیست درصد آن یک سوم جزای نقدی معاف کند یا اینکه معافیت بیست درصدی فقط برای کل جزای نقدی است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به فلسفه وضع تبصره 3ماده 529قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392تخفیف بیست درصد جزای نقدی موضوع تبصره یادشده ناظر به پرداخت کل جزای نقدی ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ احضاریه قاضی اجرای احکام کیفری است و عبارت »پرداخت جزای نقدی« در این تبصره ظهور در پرداخت کل آن دارد؛ لذا در فرض استعلام ،اگر بخشی از جزای نقدی )یک سوم( جهت استفاده از نهاد تعلیق اجرای مجازات موضوع ماده 46قانون مجازات اسلامی مصوب 1392پرداخت شود ،از شمول حکم این تبصره خارج است. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۹۷۸ مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۱۷ | مرکز حقوقی راهبرد