مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۹۵۲

تاریخ نظریه:

استعلام

در لواط و تفخیذ با میت آیا حکم لواط و تفخیذ با شخص زنده جاری است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به قاعده فقهی »ان حرمه المیت کحرمه الحیّ« و با توجه به ماده 222قانون مجازات اسلامی که حکم جماع با انسان مرده را همانند جماع با انسان زنده و زنا شمرده است؛ اطلاق مواد 233و 235این قانون شامل نزدیکی با انسان مرده نیز میشود و عناوین »لواط« و »تفخیذ« در این حالت نیز صادق است؛ مضافاً اینکه فقهای امامیه لواط و تفخیذ با انسان مرده را در حکم لواط و تفخیذ با انسان زنده میدانند و اختلافی در این باره ندارند. برخی فقها همانند سید مرتضی علمالهدی )الانتصار ،ص (514به اجماعی بودن این حکم تصریح کردهاند و برخی دیگر مانند سید علی طباطبایی )ریاضالمسائل ،ج ،16ص (178با این عبارت که »در این مسئله اختلافی نیست« همین مضمون را بیان کردهاند. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۹۵۲ مورخ ۱۴۰۰/۰۳/۰۱ | مرکز حقوقی راهبرد