استعلام
در قتل خطای محض یا شبه عمد که قاتل از ورثه مقتول و میزان تقصیر قابل انتساب به ایشان 10درصد است ،آیا
میتوان قاتل را به عنوان ورثه در ارتباط با الباقی دیه پرداختی توسط دیگر مقصرین به شمار آورد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
طبق ماده 451قانون مجازات اسلامی مصوب ،1392در قتل از نوع خطای محض یا شبه عمدی ،چنانچه قاتل از
ورثه مقتول باشد ،از دیه وی ارث نمیبرد و کل دیه متوفی به دیگر ورثه غیر از وارث مقصر میرسد و میزان درصد
تقصیر وارث تأثیری در قضیه ندارد .بنابراین در فرض سؤال نیز وارث مقصر از دیهای که سایر مقصرین پرداخت
میکنند ،ارث نمیبرد.
دکتر احمد محمدی باردئی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه