مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۸۷۵

تاریخ نظریه:

استعلام

همانطوری که مستحضرید برابر قانون استقلال کانون وکلای دادگستری هیأت مدیره کانون متشکل از 8نفرند که 5نفر آن عضو اصلی و 3نفر علیالبدل میباشند آیا در تعرفه رأی گیری انتخاب کانون تعداد 5نفر میبایست قید شود یا 8نفر؟ متذکر میشوم در فرض که 8نفر در تعرفه قید شوند ممکن است هر 8نفر آرای مساوی آورند و در این صورت تشخیص اعضای اصلی و علیالبدل موکول به قرعه میباشد و نیز اینکه در مواردی که عضو علیالبدل برابر قانون میبایست انتخاب شوند نظیر شورای شهر صرف ًا به تعداد اعضای اصلی در تعرفه حق رأی وجود دارد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

مستفاد از ماده 11لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب 1334که مقرر میدارد »از واجدین شرایط انتخاب شدن ،کسانی که دارای رأی بیشتر هستند ،عضو اصلی و کسانی که بعد از اعضای اصلی ،بیش از سایرین دارای رأی میباشند عضو علیالبدل هستند« و با وحدت ملاک از ماده 13آییننامه اجرایی انتخابات شورای اسلامی شهر به نظر میرسد در برگه تعرفه رأیگیری ،حداکثر به تعداد اعضای اصلی امکان درج اسامی اعضای منتخب است. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۸۷۵ مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ | مرکز حقوقی راهبرد