مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۸۲۰

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا شهادت شهود و یا نظریه کارشناسی میتواند از مصادیق بند »ج« ماده 474قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392و مجوز اعاده دادرسی باشد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

چنانچه شهادت فرض سؤال شهادت شرعی نباشد ،صرف ارائه شاهد عرفی و نظریه کارشناس که ارزش اثباتی آنها به تشخیص مرجع رسیدگیکننده است ،موجب پذیرش اعاده دادرسی نیست .بلکه همانگونه که در بند »ج« ماده 474قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392تصریح شده است دلایل جدید در صورتی موجب اعاده دادرسی است که دلیل ارئه شده به تشخیص مرجع رسیدگیکننده موجب اثبات بیگناهی محکومعلیه یا عدم تقصیرشود. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۸۲۰ مورخ ۱۴۰۰/۰۲/۲۹ | مرکز حقوقی راهبرد