مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۸۰۸

تاریخ نظریه:

استعلام

در پروندهای حکم بر الزام محکومعلیه به تحویل ملک مسکونی به میزان هفتاد مترمربع صادر شده است .دادورز اجرای احکام جهت اجرای حکم به ملک متنازعفیه مراجعه و مشاهده مینماید میزان یاد شده مفروز نبوده و قسمتی از یک بنا است .آیا قلع و قمع ملک مورد رأی امکان دارد؟ آیا باید روند اجرا متوقف شود و رأی قلع و قمع صادر شود یا اینکه بدون رأی امکان قلع و قمع وجود دارد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

در مورد استعلام ،اجرای حکم خلع ید ،ملازمهای با قلع مستحدثات نداشته و حکم صادره نسبت قسمتی که باید خلع ید و به محکومله تحویل شود ،اجراء میشود .بدیهی است در صورتی که منظور از این که ملک افراز نشده ،مشاعی بودن ملک و مالکیت محکومله به نحو اشاعه باشد ،اجرای حکم مشمول ماده 43قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356است. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۸۰۸ مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۱۱ | مرکز حقوقی راهبرد