مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۸۰۴

تاریخ نظریه:

استعلام

-1آیا مدت بازداشت شخص به جهت عجز از تودیع وثیقه که طبق ماده 27قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 از ایام حبس کسر میشود ،در مدت مجازات تکمیلی نیز قابل محاسبه است؟ -2در صورتی که شخص برای بار دوم مرتکب غیبت از محل اقامت اجباری شود و مانده محکومیت وی به حبس یا جزای نقدی درجه هفت و هشت تبدیل شد ،آیا با انقضای مدت پنج سال ،مستند به بند »ث« ماده 107قانون مجازات اسلامی مصوب 1392مشمول مرور زمان است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،موضوع استعلام از شمول ماده 108قانون مجازات اسلامی که بیان میدارد اگر اجرای مجازات اقامت اجباری بر اثر رفتار عمدی محکوم )غیبت( قطع شده باشد ،در این صورت مرور زمان اعمال نمیشود؛ خارج است. ثانیاً ،مجازات حبس یا جزای نقدی درجه هفت یا هشت موضوع ماده 24قانون مجازات اسلامی که به عنوان ضمانت اجرای تخطی محکوم از اجرای مجازات تکمیلی تعیین شده است ،از حیث مرور زمان ،مشمول عمومات ماده 107 این قانون است. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۸۰۴ مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۱۷ | مرکز حقوقی راهبرد