استعلام
خواهان از قرار رد دادخواست تجدیدنظرخواهی در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نموده و در لایحه
تجدیدنظرخواهی به اشکال در اسکن مدارک از سوی دفتر خدمات الکترونیک قضایی با وجود ارائه اصل مدارک
اشاره نموده است.
-1آیا با وجود خوانا بودن اصول مدارک ارائه شده به دفتر دادگاه بدوی یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دادگاه
مجاز به صدور قرار رد دادخواست میباشد؟
-2آیا دادگاه تجدیدنظر مجاز به اعاده پرونده به دادگاه بدوی جهت الصاق رونوشت خوانای مدارک میباشد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
جناب آقای جلالوند
معاون قضایی محترم رئیس کل دادگستری استان قزوین
با سلام و دعای خیر؛
بازگشت به استعلام شماره 9031/51154/1مورخ 1398/11/16به شماره ثبت وارده 163مورخ
،1399/2/17نظریه مشورتی کمیسیون آیین دادرسی مدنی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود:
-1چنانچه که صورت یا محتوای الکترونیک سند در سامانه مدیریت پرونده قضایی )سمپ( وجود داشته و خوانا
باشد با توجه به ماده 655قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392کافی و معتبر بوده و ناخوانا بودن نسخه چاپ
شده که ممکن است ناشی از اشکال دستگاه چاپگر یا سایر دلایل فنی باشد تکلیفی برای خواهان یا تجدیدنظرخواه
ایجاد نمیکند و دادگاه میتواند با مطالعه نسخه الکترونیک سند رسیدگی نماید .در صورت ناخوانا بودن نسخه
الکترونیک مستندات با توجه به این که در مورد خوانا و مصدق بودن پیوستهای دادخواست بین اوراق ارسالی از
دفاتر خدمات و مواردی که توسط شخص خواهان یا خوانده تقدیم میشود تفاوتی وجود نداشته و در هرصورت به
لحاظ ضرورت امکان مطالعه مستندات برای مقام قضایی ،در صورت ناخوانا بودن این تصاویر یا رونوشت تقدیمی،
حسب مورد مشمول مواد 54یا 345قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379
بوده و در صورت عدم رفع نقص در مهلت قانونی موجب صدور قرار رد دادخواست میشود.
-2با توجه به پاسخ ارائه شده در بند ،1پرسش مطرح شده منتفی است.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه