استعلام
-2آیا قرار تأمین خواسته و دستور موقت و آراء صادره از دیوان عدالت اداری توسط شخص ثالث قابل اعتراض
است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
-1در ماده 57قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ،1392اعتراض ثالث نسبت به آرا با
شرایطی پیشبینی شده است.
-2با لحاظ مواد 57و 122قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392و عنایت به ماده
325قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379اعتراض ثالث به دستور موقت
صادره از شعب دیوان عدالت اداری پیشبینی نشده است.
-3با توجه به عدم پیشبینی تأمین خواسته در قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری و نبود چنین
ظرفیتی در دیوان ،صدور قرار تأمین خواسته در دادرسی دیوان ممکن نیست و لذا اعتراض ثالث نسبت به این قرار
در دیوان ،سالبه به انتفای موضوع است.
با لحاظ ماده 40قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری در فرض سؤال چنانچه شعبه دیوان احراز کند
موضوع مشمول ماده 40یادشده است ،حسب مورد نسبت به عدول کلی یا جرئی از دستور موقت صادره اقدام
میکند.
دکتر احمد محمدی باردئی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه