مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۵۵۷

تاریخ نظریه:

استعلام

-1اگر خواسته دعوای وارد ثالث بیشتر از دعوی اصلی باشد ،دادگاه در این خصوص چه تصمیمی باید اتخاذ کند؟ -2آیا طرح دعوای ورود ثالث منوط به عدم اطلاع شخص ثالث از جریان دادرسی است؟ -3آیا در مقطع واخواهی طرح دعوی ورود ثالث جایز است؟ آیا پس از نقض رأی در دیوان عالی کشور طرح دعوای ورود ثالث مجاز است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

-1با توجه به ماده 130قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379دعوای لا ورود ثالث فقط در موردی قابل پذیرش است که وارد ثالث نسبت به موضوع دعوای اصلی برای خود مستق ً حقی قائل باشد؛ بنابراین ،اگر خواسته دعوای وارد ثالث بیشتر از دعوای اصلی باشد ،دادگاه نسبت به مازاد با لحاظ ملاک ماده 65قانون یادشده تصمیم مقتضی اتخاذ میکند .مدعی باید دعوای مستقل اقامه و در چهارچوب ماده 103این قانون رسیدگی توأم را درخواست کند. -2اطلاع یا عدم اطلاع قبلی خواهان وارد ثالث ،شرط پذیرش دعوای ورود ثالث نیست و سؤال فاقد موضوعیت است. -3مرحله واخواهی بخشی از مرحله نخستین است و دعوای وارد ثالث هم در مرحله نخستین و هم در مرحله تجدید نظر قابل پذیرش است .در صورت نقض رأی محکمه تالی در دیوان عالی کشور و اعاده جهت رسیدگی، پذیرش دعوای ورود ثالث در محکمه تالی فاقد اشکال است/.ت دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۵۵۷ مورخ ۱۴۰۰/۰۱/۳۱ | مرکز حقوقی راهبرد