استعلام
فردی )مثلا به اتهام ترک نفقه( محکوم به حبس درجه شش میشود و به دلیل وجود شرایط ،دادگاه اقدام به تخفیف
تا دو درجه میکند و نهایت مجازات حبس تا سه ماه تقلیل مییابد .در این صورت آیا دادگاه میتواند وی را به سه
ماه حبس محکوم کند یا اینکه ملزم به تبدیل مجازات به جزای نقدی است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
وقتی مجازات حبس با اعمال کیفیات مخففه بر اساس بند »الف« ماده 37قانون مجازات اسلامی مصوب 1392تقلیل
مییابد ،حبس تقلیلیافته مورد حکم قرار میگیرد و تبدیل آن به جزای نقدی جایز نیست و در مانحنفیه ،مجازات
حبس پس از اعمال تخفیف ،مجازات قانونی جرم نیست تا از مصادیق بندهای 1و 2ماده 3قانون نحوه وصول برخی
از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین باشد.
دکتر احمد محمدی باردئی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه