استعلام
با توجه به اینکه در ماده 104قانون مجازات اسلامی مصوب 1392بزه نشر اکاذیب موضوع ماده 698قانون
مجازات اسلامی کتاب پنجم تعزیرات مصوب 1375قابل گذشت اعلام شده آیا بزه نشر اکاذیب رایانهای یا مخابراتی
موضوع ماده 746قانون مجازات اسلامی بخش جرائم رایانهای الحاقی 1388/3/5نیز قابل گذشت میباشد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
اولاً ،اصل غیرقابل گذشت بودن جرایم است )ماده 103قانون مجازات اسلامی مصوب (1392و قابل گذشت بودن
جرم مطابق ماده 104این قانون و تبصره ماده 12قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392محتاج نص است .ثانیاً،
قانون مجازات اسلامی مصوب 1392مؤخر بر قانون جرایم رایانهای تصویب شده و به قابل گذشت بودن جرایم
موضوع ماده 746قانون مجازات اسلامی اشارهای نکرده است .بنابراین جرایم موضوع این ماده از جمله جرایم
غیرقابل گذشت است ،ضمناً ماده 104قانون مجازات اسلامی مصوب 1392که در تاریخ 7/3/1399تحت عنوان
ماده 11قانون کاهش مجازات حبس تعزیری اصلاح و به تأیید شورای نگهبان رسیده و در شرف انتشار و لازم
الاجرا شدن است؛ مؤید این نظر است.
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضاییه