مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۴۵

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به اینکه در ماده 104قانون مجازات اسلامی مصوب 1392بزه نشر اکاذیب موضوع ماده 698قانون مجازات اسلامی کتاب پنجم تعزیرات مصوب 1375قابل گذشت اعلام شده آیا بزه نشر اکاذیب رایانهای یا مخابراتی موضوع ماده 746قانون مجازات اسلامی بخش جرائم رایانهای الحاقی 1388/3/5نیز قابل گذشت میباشد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به صراحت ماده 104قانون مجازات اسلامی 1392که جرم نشر اکاذیب را قابل گذشت دانسته است و اینکه رایانه ،خصوصیتی در تحقق این جرم ندارد وتفاوت ماده 698قانون مجازات اسلامی مصوب 1375و ماده 18قانون جرائم رایانه مصوب مصوب 746) ،1388قانون مجازات اسلامی( تنها در وسیله ارتکاب جرم است که این موضوع تغییری در ماهیت و نوع جرم مذکور ایجاد نمینماید و لحاظ اصل تفسیر مضیق قوانین جزائی ،به نظر جرم موضوع ماده 18قانون مذکور نیز قابل گذشت است. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۴۵ مورخ ۱۳۹۹/۰۲/۲۹ | مرکز حقوقی راهبرد