مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۴۳۱

تاریخ نظریه:

استعلام

اداره جهاد کشاورزی علیه شخصی به اتهام تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی شکایتی طرح میکند .دادگاه مراتب را به کارشناس رسمی ارجاع و کارشناس زمین مورد نظر را مرتع و فاقد سابقه اراضی زراعی و باغی اعلام میکند. با عنایت به شرایط مذکور و در فرضی که زمین جزء مستثنیات باشد ،آیا عمل شخص مصداق تغییر کاربری موضوع ماده 3قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب 1374است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اراضی زراعی و باغها در بند »ت« ماده یک آییننامه اجرایی قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب 1386با اصلاحات بعدی تعریف شده است و صرفاً اراضی یادشده مشمول بزه مذکور در ماده 3قانون فوقالذکر است و مستثنیات بودن یا نبودن آنها تأثیری در شمول یا عدم شمول قانون مذکور ندارد. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۴۳۱ مورخ ۱۴۰۰/۰۲/۰۷ | مرکز حقوقی راهبرد