استعلام
در مواردی که مال موضوع مزایده بابت لیزینگ یا اقساط یا مالیات بدهی شهرداری بدهی معوق دارد و محکومله
یا برنده مزایده ابدهیهایی را پرداخت میکند ،آیا به عنوان هزینههای اجرایی از محکومعلیه قابل مطالبه است یا با
ارایه دادخواست جداگانه باید مطالبه شود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
معاون محترم آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان مازندران
با سلام و دعای خیر؛
بازگشت به استعلام نامه 9018/133/631مورخ 1399/02/12به شماره ثبت وارده 127مورخ
،1399/02/13در خصوص سؤال شماره 4استعلام رئیس محترم دادگستری شهرستان آمل نظریه مشورتی کمیسیون
اجرای احکام مدنی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود:
به نظر میرسد تشخیص مصادیق بند 2ماده 158قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356که »هزینههایی که برای
اجرای حکم ضرورت داشته باشد« را جزو هزینههای اجرایی دانسته است ،بر عهده دادگاه است و موارد مذکور در
این بند مانند حقالزحمه خبره و کارشناس جنبه تمثیلی دارد.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه