استعلام
شخص »الف« خودروی خود را به ازای دریافت مبلغ 200میلیون تومان چک به شخص »ب« میفروشد و چند روز
بعد طرفین معامله را اقاله میکنند و فروشنده چک را به خریدار برمیگرداند لکن خریدار خودرو را تحویل فروشنده
نمیدهد .آیا بزه خیانت در امانت محقق است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
از تاریخ توافق طرفین به اقاله معامله ،مبیع موضوع معامله )در فرض سؤال خودرو( در ید خریدار به عنوان امانت
محسوب میشود و در صورت عدم استرداد آن یا استفاده از آن و به طور کلی با حصول دیگر شرایط بزه خیانت در
امانت ،موضوع میتواند از مصادیق جرم موضوع ماده 674قانون مجازات اسلامی)تعزیرات( مصوب 1375باشد.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه