استعلام
با توجه به ماده 25قانون مجازات اسلامی راجع به محکومیت کیفری موثر و مواد 5و 8قانون اصلاح قانون مبارزه
با مواد مخدر راجع به تکرار در جرایم مواد مخدر ،در فرضی که متهم با توجه به قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر
دارای سابقه و مشمول وصف تکرار است ،آیا سابقه وی موثر تلقی می شو؛ هر چند مطابق ماده 25قانون مجازات
اسلامی سابقه محکومیت وی موثر نباشد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به این که درخصوص تکرار جرم موضوع مواد 9 ،6 ،5 ،2و 14قانون مبارزه با مواد مخدر با اصلاحات و
الحاقات بعدی ،حکم خاصی راجع به حصول یا عدم حصول اعاده حیثیت مقرر نشده است ،در این باره مقررات عام ماده
25قانون مجازات اسلامی مصوب 1392حکمفرما است .ضمناً ماده 39قانون صدرالذکر تنها مفید این معنی است که
محکومیتها یا سوابق پیش از اجرای قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب 1367ملاک تکرار جرم محسوب نمیشود.
دکتر احمد محمدی باردئی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه