مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۲۱۷

تاریخ نظریه:

استعلام

مطابق تبصره 2ماده 184قانون آیین دادرسی کیفری برگ جلب را می توان در صورت ضرورت با مدت معین در اختیار شاکی قرار داد با توجه به این که در مواردی در اجرای احکام کیفری نیابت هایی واصل می گردد که حسب آن بیان شده است برگ جلب در اختیار کفیل ،وثیقه گذار و اشخاص دیگری قرار گرفته شود تا نسبت به دستگیری محکوم اقدام شود آیا صدور چنین نیابت هایی و انجام آن مطابق با قانون است؟ به طور کلی آیا می توان برگ جلب را در اختیار شخصی به جزء اصیل یا وکیل قرار داد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

آیین دادرسی استثنایی بودن تسلیم برگ جلب سیار به شاکی خصوصی ،ایجاب میکند که در اجرای ماده 184قانون کیفری مصوب 1392و تبصرههای آن در حد عبارات و نص قانون رفتار شود؛ زیرا از حکم استثنایی نمیتوان اتخاذ ملاک نمود .بنابراین ،تسلیم برگ جلب سیار به کفیل یا وثیقهگذار فاقد وجاهت قانونی است. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۲۱۷ مورخ ۱۳۹۹/۰۸/۲۴ | مرکز حقوقی راهبرد