استعلام
ماده 656قانون مجازات اسلامی مصوب 1392دیه شکستن هر یک از استخوانهای ترقوه را در صورتی که بدون
عیب ترمیم شود یا با عیب درمان شود مشخص کرده ،اما در خصوص دیه خرد شدن یا ترک برداشتن استخوان ترقوه
ساکت است .آیا دیه خرد شدن یا ترک برداشتن استخوان ترقوه بر اساس ماده 656قانون یادشده تعیین میشود یا وفق
ماده 569آن؟
پاسخ اداره کل حقوقی
دیه استخوان ترقوه در ماده 655قانون مجازات اسلامی مصوب ،1392تعیین شده و دیه ترک خوردن و شکستن هر
یک از استخوانهای ترقوه طبق مواد 656و 657قانون مذکور ،مشخص گردیده است؛ اما چون دیه خرد شدن استخوان
ترقوه به طور صریح پیش بینی نشده است ،به نظر می رسد می تواند مشمول عمومات مذکور در بند »ب« ماده 569
قانون مذکور باشد.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه