استعلام
آیا ابلاغ دادنامه قطعی کهدر راستای بند »ب« ماده 10قانون مجازات اسلامی مصوب 1392و مقررات قانون کاهش
مجازات حبس تعزیری 1399صادر شده الزامی است؟ در صورت مثبت بودن پاسخ ،ابلاغ آن از تکالیف دفتر دادگاه
است یا دفتر اجرای احکام کیفری؟
پاسخ اداره کل حقوقی
اولاً ،رأی صادرشده از دادگاه کیفری بر اساس بند »ب« ماده 10قانون مجازات اسلامی مصوب 1392با توجه به اصل
قابلیت تجدید نظرخواهی از آراء مذکور در ماده 427قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392از حیث تجدید
نظرخواهی تابع عمومات حاکم بر تجدید نظر از آراء دادگاهها است.
ثانیاً ،وظایف قاضی اجرای احکام کیفری در ماده 489قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392ذکر شده و ابلاغ آراء
دادگاهها داخل در این وظایف نیست .همچنین مستنبط از ماده 490همین قانون که به موقع اجرا گذاشتن رأی کیفری را
منوط به ابلاغ آن کرده و ابلاغ رأی امری متفاوت از اجرای آن محسوب میشود و نیز با عنایت به تبصره یک ماده
380قانون یادشده که ابلاغ دادنامه به طرفین یا وکیل آنان و دادستان را از وظایف دفتر دادگاه دانسته است ،بنابراین
در فرض استعلام ابلاغ رأی صادرشده از سوی دادگاه در راستای اعمال بند »ب« ماده 10قانون مجازات اسلامی
مصوب ،1392از وظایف دفتر دادگاه صادر کننده رأی است.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه