استعلام
وفق ماده 656قانون مجازات اسلامی مصوب 1392شکستن هر یک از استخوانهای ترقوه حسب مورد واجد دیه
مقدر است .لیکن در خصوص خردشدگی منتهی به درمان بدون عیب یا با عیب عضو یادشده در ماده مذکور موضوع به
سکوت واگذار شده و بر اساس بندهای »الف« و »ب« ذیل ماده 569از قانون مرقوم ،نسبت به شکستگی استخوان
احکام متفاوتی با خردشدگی آن وضع گردیده است .آیا حکم خردشدگی استخوان ترقوه که بدون عیب درمان یافته باشد
حسب مورد همان حکم ورشکستگی ترقوه است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
دیه استخوان ترقوه در ماده 655قانون مجازات اسلامی مصوب 1392تعیین شده و دیه ترک خوردن و شکستن هر یک
از استخوانهای ترقوه طبق مواد 656و 657قانون مذکور ،مشخص گردیده است؛ اما از آنجا که دیه خرد شدن استخوان
ترقوه به طور صریح مقرر نشده است ،به نظر میرسد میتواند مشمول عمومات مذکور در بند »ب« ماده 569قانون
مذکور باشد.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه