مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۱۲۲

تاریخ نظریه:

استعلام

-1حکم فروش تراکم توسط شهرداری کدام است؟ صحت ،بطلان یا عدم نفوذ؟؟ -2در فرض صحت فروش تراکم توسط شهرداری ،آیا فروش تراکم منحصراً نسبت به پلاک ثبتی خاص و معینی صحیح است؟یا آنکه فروش تراکم به صورت سیار یعنی تراکمی که اختصاص به پلاک ثبتنی خاص ندارد نیز صحیح است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

-1فروش و واگذاری تراکم با لحاظ بند 4ماده 22قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 1384و رعایت قوانین و مقررات مربوطه از جمله رعایت مصوبات کمیسیون ماده 5قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری مصوب 1351فاقد منع قانونی است. -2با توجه به اطلاق »تراکم« در بند 4ماده 22قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی مصوب ،1384فروش و واگذاری آن به صورت سیار یا ثابت تابع قوانین و مقررات مربوطه است. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۱۲۲ مورخ ۱۳۹۹/۰۸/۲۷ | مرکز حقوقی راهبرد