استعلام
موضوع :در صورتی که بطلان نقل و انتقال سهام در شرکتهای سهامی و بطلان صورتجلسات شرکت راجع به
خصوص انتخاب اعضای هیئت مدیره مدیر عامل به موجب رأی قطعی دادگاه اعلام شده باشد:
-1آیا قرارداد منعقده از سوی مدیر عامل وقت که در حقیقت فاقد سمت تلقی میشودبه تقاضای ذینفع قابل تعرض و
ابطال است؟
-2در صورت مثبت بودن پاسخ ،آیا این بطلان در قبال اشخاص ثالث قابل استناد است؟ و آیا موضوع از موارد مذکور
در صدر ماده 270لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب 1347/12/24میباشد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به صراحت مواد 126و 135لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت ،تصمیمات مدیر عاملی که برخلاف این
مواد انتخاب شده است در مقابل شرکاء و اشخاص ثالث معتبر و نافذ است ،بنابراین در فرض سؤال ،قراردادهای انعقاد
یافته توسط مدیر عامل شرکت ،نافذ و معتبر است
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه