استعلام
احدی از کارکنان شهرداری که رابطه استخدامی با دولت ندارد ،به عنوان شهردار انتخاب میشود و سپس به موجب
حکم قطعی دادگاه به استناد ماده 576قانون مجازات اسلامی مصوب 1375به یکسال انفصال موقت از خدمات دولتی
محکوم میشودر مواد 576و 598قانون فوقالذکر انفصال از»خدمات دولتی« آمده و انفصال از »خدمات عمومی«
ذکر نشده است .آیا دولت در اینجا به معنای عام کلمه است و شامل موسسات عمومی هم میشود یا به معنای خاص
کلمه است؟ به طور کلی اجرای حکم قطعی فوقالذکر چگونه است و در ادامه فعالیت محکوم به عنوان شهردار چه
تاثیری دارد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به اینکه مستخدمین و مأمورین شهرداری نیز در ماده 576قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( مصوب ،1375
از جمله مرتکبین جرایم موضوع این ماده محسوب شدهاند و با عنایت به اینکه مجازات بزه مزبور صرفاً »انفصال موقت
از خدمات دولتی« است ،لذا در فرض سؤال »شهردار« نیز مشمول ضمانت اجرای کیفری مذکور در این ماده بوده و از
شغل خود باید منفصل شود.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه