مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۰۷۳

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا استشهادیه ارائه شده به دادگاه یا دادسرا یا اجرای احکام یا مرجع انتظامی مشمول مجازات مقرر در ماده 650قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( مصوب 1375میباشد ؟

پاسخ اداره کل حقوقی

استشهادیه مشمول عنوان بینه و شهادت نیست و با عنایت به عبارت »نزد مقامات رسمی« در ماده 650قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( مصوب ،1375استشهادیه مشتمل بر مطالب کذب از عنوان مجرمانه شهادت دروغ خارج است و از این حیث قابل مجازات نیست .شایان ذکر است که گواهی مکتوب مذکور در ماده 186قانون مجازات اسلامی مصوب 1392که به لحاظ متغدر بودن حضور شاهد و با شرایطی به عنوان شهادت معتبر شناخته شده است ،متفاوت از استشهادیه است و بنابراین در صورت دروغ بودن مفاد آن ،میتواند مشمول ماده 650قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( مصوب 1375قرار گیرد. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۰۷۳ مورخ ۱۳۹۹/۰۸/۲۸ | مرکز حقوقی راهبرد