استعلام
در پرونده ایراد صدمه بدنی عمدی که مقدار دیه آن کمتر از یک دهم است ،دادگاه بدوی پس از انجام تحقیقات و
رسیدگی حکم برائت صادر میکند آیا این حکم برائت قابل تجدیدنظرخواهی است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
مستفاد از صدر ماده 427قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392و لحاظ بند »ب« و تبصره 2این ماده،آراء
دادگاههای کیفری در جرایم مستلزم پرداخت دیه یا ارش اعم از اینکه مبتنی بر محکومیت یا برائت باشد ،در صورتی که
میزان یا جمع آنها کمتر از یک دهم دیه کامل باشد ،قطعی است.
دکتر احمد محمدی باردئی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه