مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۰۴۶

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه سرقفلی به شرط مساحت معین به عقد بیع منتقل شود و پس از معامله کمتر یا بیشتر درآید ،آیا موضوع مشمول ماده 355قانون مدنی است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

در فرض سؤال که سرقفلی به شرط مساحت معین به عقد بیع منتقل شده و پس از معامله کمتر یا بیشتر در آمده است، اولاً ،سرقفلی از آثار و متفرعات عقد اجاره است و فینفسه فاقد اصالت است؛ لذا آثار و احکام آن نیز تابع این عقد و حسب مورد قانون حاکم بر آن ،اعم از قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356یا قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1376و دیگر قوانین مربوطه است. ثانیاً ،در خصوص شرط فوقالذکر با رعایت قوانین و مقررات حاکم بر عقد اجاره ،تخلف از این شرط میتواند مشمول قواعد عمومی راجع به شروط و حکم مقرر در ماده 235قانون مدنی باشد. دکتر احمد رفیعی مدیرکل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۹/۱۰۴۶ مورخ ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ | مرکز حقوقی راهبرد