استعلام
در این خصوص که دوچرخه سواری بانوان در انظار و اماکن عمومی مانند خیابانها،پارکها و ...واجد وصف
کیفری است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به اصل قانونی بودن جرم و مجازات که در اصل سی و ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده
2قانون مجازات اسلامی مصوب 1392آمده است ،مادام که برای رفتاری طبق قانون مجازات تعیین نشده باشد،
نمیتوان آن رفتار را جرم تلقی کرد و چون برای دوچرخهسواری بانوان در اماکن عمومی نظیر پارکها و خیابانها
مجازاتی پیشبینی نشده است ،لذا این رفتارها جرم نیست؛ مگر اینکه رفتارهای مذکور به گونهای باشد که
مشمول ماده 638قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( و یا دیگر قوانین کیفری باشد.
دکتر احمد رفیعی
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه