استعلام
اگر دادستان رسیدگی به جرمی را که مشمول ماده 302قانون آیین دادرسی کیفری است به دادیار تحقیق ارجاع کند،
آیا دادیار باید قرار امتناع از رسیدگی صادر نماید یا اینکه با تصمیم اداری پرونده را به نظر دادستان برساند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 9011/22056/3000مورخ 1398/06/17به شماره ثبت وارده 999مورخ
،1398/06/23نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
با عنایت به صدر ماده 92قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392که تحقیقات مقدماتی تمامی جرایم بر عهده
بازپرس قرار داده است و دادیار استثنائاً با تحقق دو شرط ،میتواند مبادرت به تحقیق نماید و مهمترین شرط اینکه
جرم انتسابی از جمله جرائم موضوع ماده 302نباشد ،چنین استنباط میگردد؛ که دادیار چون ممنوع از تحقیق در این
گونه جرایم است ،در صورت ارجاع پروندههای موضوع ماده ،302به وی باید قرار امتناع از رسیدگی صادر کند و
ادامه رسیدگی از سوی وی تخلف انتظامی است.
دکتر احمد رفیعی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه