استعلام
مطابق ماده 513قانون مجازات اسلامی بخش )تعزیرات( مصوب 1375هرکسی به مقدسات اسلام و یا هر یک از
انبیاء عظام یا ائمه طاهرین )ع( یا حضرت صدیقه طاهره )س( اهانت نماید ،اگر مشمول حکم ساب النبی باشد اعدام
میشود و در غیر این صورت به حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهد شد:
چنانچه شخصی با قصد و سوءنیت لباس روحانیت را آتش بزند یا آب دهان روی آن بیندازد یا اینکه لگد مال کند
نظایر آن ،آیا این مقدار عمل مطابق با ماده فوق و توهین به مقدسات است؟
در صورت عدم انطباق ماده فوقالذکر ،این عمل رفتار ارتکابی با حکم با کدام یک از مواد قانونی انطباق دارد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره یک سیار مورخ 1398/06/12به شماره ثبت وارده 991مورخ ،1398/06/17
نظریه مشورتی کمسیون قوانین جزایی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
صرف انجام اعمال موضوع استعلام از مصادیق ماده 513قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( مصوب 1375نمیباشد و
در هر حال تشخیص مصداق بر عهده مرجع قضایی مربوط است.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه