مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۹۷۸

تاریخ نظریه:

استعلام

در اجرای قسمت »ب« بند 3بخشنامه مورخ 1398/5/28ریاست محترم قوه قضاییه ،در صورت حصول سازش در دعاوی خانوادگی و مدنی ،پرونده باید در شورا بایگانی شود؛ یا در اجرای ماده 24قانون شوراهای حل اختلاف به مرجع قضایی صالح اعاده گردد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به نامه شماره 9000/6830/500مورخ 1398/6/13به شماره ثبت وارده 978مورخ ،1398/6/16در مورد استعلام شماره 9039/117/217مورخ 3/6/98معاون قضایی و رییس محترم شوراهای حل اختلاف استان سمنان نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: در مواردی که اختلاف طرفین در شوراهای حل اختلاف به صلح ختم گردد به غیر از موارد موضوع ماده 11قانون که به تصریح تبصره آن ،شورا )اعم از شهر و روستا( باید مراتب را برای تنظیم گزارش اصلاحی به مرجع قضایی ذیربط ارسال کند ،چنانچه موضوع منطبق با موارد صلاحیت شوراهای حل اختلاف موضوع ماده 9قانون فوقالاشعار باشد، قاضی شورا برابر صدر ماده 24همین قانون گزارش اصلاحی صادر میکند و در غیر این صورت برابر ذیل آن مراتب به مرجع قضایی صالح اعلام میشود. دکتر احمد رفیعی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۹۷۸ مورخ ۱۳۹۸/۰۷/۰۲ | مرکز حقوقی راهبرد