استعلام
در مواردی است که قاضی از طریق دادگاه عالی بدوی رسیدگی به صلاحیت قضات به سلب صلاحیت قضایی و
بازخریدی محکوم میشود و این رأی ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ قابل تجدید نظر در دادگاه عالی تجدید نظر
صلاحیت میباشد؛ از طرفی طبق ماده 33آییننامه اجرایی قانون نظارت بر رفتار قضات ،قاضی تا قطعیت دادنامه از
کار قضایی منع میشود .در مدت حد فاصل صدور حکم بدوی تا اعلام نظر مرجع تجدید نظر دادگاه عالی صلاحیت
که بعضا سه یا چهار ماه طول میکشد ،وضعیت اداری قاضی چگونه است؟ آیا مستحق دریافت حقوق میباشد؟ آیا
رأی دادگاه رسیدگی به صلاحیت در حکم تعلیق قاضی است تا مشمول مقررات ماده 42قانون نظارت بر رفتار قضات
در خصوص دریافت یک سوم حقوق و مزایا شود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
احتراماً ،بازگشت به نامه شماره 9000/6463/500مورخ 1398/06/05به شماره ثبت وارده 935مورخ
،1398/06/06در خصوص استعلام شماره 5/3139/9032مورخ 2/7/1393رییس کل محترم دادگستری استان
سیستان و بلوچستان و گزارش مشاور محترم رییس قوه قضاییه ،نظریه مشورتی کمیسیون قوانین عمومی و بینالملل
این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
با توجه به ماده 33آییننامه اجرایی قانون نظارت بر رفتار قضات مصوب1392مشعر بر اینکه»با صدور حکم انفصال
دائم یا سلب صلاحیت از طرف دادگاه عالی یا دادگاه عالی صلاحیت ،قاضی منفصل یا سلب صلاحیت شده تا قطعی
شدن حکم به واسطه انقضای موعد یا صدور حکم از سوی دادگاه عالی تجدیدنظر یا دادگاه عالی تجدیدنظر صلاحیت
از کار قضایی منع میشود« ،در ایام حد فاصل صدور رأی از دادگاه عالی بدوی رسیدگی به صلاحیت قضات تا
قطعیت آن ،در حکم تعلیق بوده و با قاضی موضوع استعلام ،مطابق با ماده 42قانون نظارت بر رفتار قضات مصوب
1390رفتار خواهد شد.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه