استعلام
در صورتی که حکم بر ابطال سند علیه شخص »الف« صادر و قطعی گردد و پیش از اعلام به اداره ثبت ،شخص
»الف« ملک را با سند رسمی به شخص »ج« انتقال میدهد .با وصف فوق ،آیا رأی صادره اثری نسبت به سند رسمی
شخص »ج« دارد؟ در صورت مثبت بودن پاسخ ،نحوه اعمال اثر رأی نسبت به سند رسمی شخص »ج« چگونه خواهد
بود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره یک 1/سیار مورخ 1398/05/20به شماره ثبت وارده 927مورخ ،1398/06/05
نظریه مشورتی کمیسیون اجرای احکام مدنی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
در فرضی که بعد از صدور حکم ابطال سند و قطعیت آن و قبل از اجرای آن ،محکومعلیه ملک را به نام شخص ثالث
انتقال دهد ،چون سند در دفتر املاک به نام محکومعلیه نیست ،امکان اجرای حکم وفق ماده 4قانون اجرای احکام
مدنی و ابطال سند وفق ماده 71قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب 25/4/1354نیست و محکومله لزوماً باید دعوای
ابطال سند رسمی علیه منتقلالیه یاد شده اقامه و برای جلوگیری از حدوث وضعیت مشابه با اخذ دستور موقت مبنی بر
منع انتقال ملک ،مانع انتقال آن به شخص دیگری شود.
دکتر احمد رفیعی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه