استعلام
آیا ممانعت از ورود افراد به اماکنی که مجاز به ورود هستند مانند ورود سهامدار به محوطه شرکت یا ورود دانشجو
به محوطه دانشگاه ،دارای وصف جزایی است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 9039/1789/3000مورخ 1398/05/26به شماره ثبت وارده 918مورخ
،1398/06/03نظریه مشورتی کمیسیون قوانین جزایی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
با توجه به ماده 2قانون مجازات اسلامی ) 1392اصل قانونی بودن جرم و مجازات( و با عنایت به اینکه نص قانونی
بر اعطای وصف کیفری نسبت به ممانعت از ورود اشخاص موضوع استعلام شامل سهامدار یا دانشجو حسب مورد به
ساختمان محل استقرار شرکت و یا محوطه دانشگاه وجود ندارد ،بنابراین صرف چنین ممانعتی فاقد جنبه کیفری بوده و
از این حیث قابل مجازات نمیباشد.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه