مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۹۱۵

تاریخ نظریه:

استعلام

درصورت اعتراض شاکی به قرار منع تعقیب ،آیا دادگاه در راستای تکمیل تحقیقات باید متهم را احضار و قرار تامین کیفری اخذ نماید؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 98101/5مورخ 1398/05/27به شماره ثبت وارده 915مورخ ،1398/06/03 نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: مستفاد از مواد 251 ،246و 274قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392با صدور قرار منع تعقیب ،قرار تأمین کیفری لغو می شود؛ بنابراین صرف اعتراض شاکی به قرار یاد شده و طرح پرونده در دادگاه کیفری برای رسیدگی به اعتراض ،مجوز صدور قرار تأمین کیفری متعاقب احضار متهم از سوی دادگاه نمیباشد .بدیهی است که دادگاه یادشده میتواند متعاقب نقض قرار منع تعقیب و صدور قرار جلب به دادرسی با توجه به مقررات ماده 276قانون فوق الذکر، اقدام لازم را در این خصوص معمول دارد. دکتر محمد علی شاه حیدری پور مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۹۱۵ مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۲۰ | مرکز حقوقی راهبرد