مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۹۸/۸۹۱

تاریخ نظریه:

استعلام

مطابق ماده 21قانون آیین دادرسی کیفری مهلت مراجعه ذینفع به دادگاه صالح و تقدیم گواهی آن یک ماه از تاریخ ابلاغ قرار اناطه است .در صورتی که ذینفع متهم پرونده باشد و شاکی به قرار صادره اعتراض نماید و دادگاه اعتراض وی را وارد تشخیص داده و قرار صادره را نقض نماید ،هزینه بیهودهای که بعضا قابل ملاحظه نیز هست به لحاظ تقدیم دادخواست حقوقی برذینفع تحمیل شده است جهت جلوگیری از این معضل چه تدبیری باید اندیشید؟ آیا میتوان مهلت ذینفع را یک از تاریخ قطعیت قرار اناطه در نظر گرفت در این صورت مستند آن چه خواهد بود.

پاسخ اداره کل حقوقی

بازگشت به استعلام شماره 9039/1774/3000مورخ 1398/05/26به شماره ثبت وارده 891مورخ ،1398/05/28نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد: مستنبط از تبصره یک ماده 21و صدر ماده 273قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 4/12/1392ناظر به بند الف ماده 270از قانون موصوف ،آن است که چنانچه نسبت به قرار اناطه اعتراض شود ،مهلت یک ماهه مذکور در ماده 21قانون مارالذکر ،از تاریخ ابلاغ رأی صادره مبنی بر تأیید قرار اناطه شروع میشود. دکتر احمد رفیعی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۹۸/۸۹۱ مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۲۳ | مرکز حقوقی راهبرد