استعلام
-1آیا قرار اناطه قابل عدول است؟به طور مثال در مورد قراردادی که بین طرفین در خصوص مال غیر منقول
تنظیم شده است ،اختلافاتی وجود داشته باشد که منجر به صدور قرار اناطه گردیده است؛ لیکن پس از تنظیم
دادخواست در شعبه حقوقی ،در خصوص سایر قراردادهای مشابه فی ما بین از سایر شعب حقوقی آرایی صادر شود
که بتوان حقانیت یک طرف را احراز نمود ،آیا میتوان از قرار اناطه صادره عدول نمود و به رسیدگی ادامه داد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
نظر بر این¬که قرار اناطه که توسط بازپرس وفق ماده 21قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392صادر
می¬¬شود ،از جمله قرارهای اعدادی و تمهیدی است و طبق تبصره 1ماده 21قانون یادشده با موافقت دادستان به
عمل می¬آید؛ لذا چنان¬چه قرار اناطه به اشتباه صادر شده باشد یا فلسفه صدور آن به هر جهت منتفی شود ،مرجع
صادرکننده قرار می¬تواند با موافقت دادستان از آن عدول کند و رسیدگی را ادامه دهد/.ت
دکتر احمد رفیعی
سرپرست اداره کل حقوقی قوه قضائیه