استعلام
در خصوص شرط داوری در یک قرارداد و تعیین داور مرضیالطرفین ،چنانچه یک طرف با ارسال اظهارنامه داور
معرفی کند و طرف مقابل پاسخ ندهند و خواهان )اظهارنظرکننده( با این توجیه که طرف مقابل در خصوص داور،
اعلامی مبنی بر رد یا قبول نکرده و لذا شرط داور مرضیالطرفین منتفی است،آیا میتواند مستقیما به دادگاه
مراجعه کند وآیا دادگاه مجاز به رسیدگی است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
در صورتیکه در شرط داوری ،رجوع به داور مرضیالطرفین قید شده باشد و طرفین به داور معینی تراضی ننمایند
با توجه به اینکه رجوع به داوری مطلق نبوده بلکه مقید به تراضی طرفین بر شخص داور بوده است ،بنابراین
چنانچه تراضی ننمایند ،با عنایت به ملاک ماده 463قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور
مدنی 1379رسیدگی به اختلاف ،در صلاحیت دادگاه خواهد بود.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه