استعلام
با توجه به ماده 274قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی ،در صورتیکه خواهان جهت
اثبات ادعای خویش به سوگند متوسل شود و خوانده در جلسه دادرسی حضور بههم نرساند ،آیا باید وقت رسیدگی سه
نوبت تجدید شود و هر نوبت در اخطاریه خوانده قید شود که حضور وی جهت اتیان سوگند الزامی است و در صورت
عدم حضور ،ناکل شناخته میشود و به خوانده ابلاغ واقعی شود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام فاقد شماره مورخ 1398/05/12به شماره ثبت وارده 869مورخ ،1398/05/27نظریه
مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
فرضی که خواهان ،دلیلی جز اتیان سوگند خوانده ندارد و خوانده با ابلاغ قانونی وقت نیز اصلاً حاضر نشده است،
موضوع مشمول ماده 286قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب در امور مدنی مصوب 1379است و
رعایت ترتیبات ماده 274قانون مرقوم مبنی بر سه بار اخطار به خوانده ،ناظر به فرضی است که خوانده حاضر بوده
واز ادای سوگند یا رد آن امتناع نماید.
دکتر احمد رفیعی
معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه