استعلام
آیا بین قاضی دادگستری که به عنوان استاد مدعو و با قرارداد حق التدریس در دانشگاه تدریس میکند و دانشگاه
ذیربط ،رابط خادم و مخدومی که از جهات صدور قرار امتناع از رسیدگی محسوب میشود برقرار است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
صرفنظر از آنکه تدریس در دانشگاه به موجب قرارداد حقالتدریس باعث نمیشود رابطه خادم و مخدومی برقرار
شود ،اصولاً به موجب بند »ب« ماده 91قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی 1379
آنچه موجب رد دادرس است ،این است که دادرس مخدوم یکی از طرفین باشد؛ بنابراین فرض سؤال به کلی از
شمول بند »ب« ماده 91یاد شده خارج است.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه