استعلام
آیا حضور دادیار در دادسرای اطفال که به جرایم افراد بالغ زیر 18سال رسیدگی مینمایند ،ممنوع است؟ آیا دادیار
نمیتواند در دادسرای مزبور به انجام تحقیقات مقدماتی بپردازد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 7سیار مورخ 1398/1/18به شماره ثبت وارده 84مورخ ،1398/1/28نظریه
مشورتی کمیسیون آیین دادرسی کیفری ) (2این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
مطابق ماده 285قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392دادسرای ویژه نوجوانان به سرپرستی یکی از معاونان
دادستان و با حضور یک یا چند بازپرس تشکیل میشود؛ بنابراین موجب قانونی جهت انجام تحقیقات توسط دادیار
در این دادسرا وجود ندارد .بدیهی است که در صورت کمبود بازپرس با لحاظ ماده 92قانون آیین دادرسی کیفری
مصوب 1392ارجاع امر تحقیق به دادیار )جز در جرایم موضوع ماده 302این قانون( فاقد اشکال قانونی است.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه