استعلام
آیا شعب دیوان عدالت اداری صلاحیت رسیدگی به دعاوی اشخاص به طرفیت کانون کارشناسان دادگستری که یک
نهاد خصوصی و غیروابسته به بودجه عمومی دولت است را دارا میباشد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
بازگشت به استعلام شماره 9419مورخ 1398/05/16به شماره ثبت وارده 838مورخ ،1398/05/23نظریه
مشورتی کمیسیون قوانین عمومی و بینالملل این اداره کل به شرح زیر اعلام میگردد:
با توجه به تصریح ماده یک قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری مصوب ،1381کانون مذکور دارای شخصیت
حقوقی مستقل غیردولتی است؛ بنابراین رسیدگی به اعتراضات و شکایات از تصمیمات و اقدامات کانون یاد شده از
شمول بند یک ماده 10قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392خارج بوده و دیوان عدالت
اداری صالح به رسیدگی به دعاوی مطروحه علیه کانون کارشناسان رسمی دادگستری نمیباشد.
دکتر محمد علی شاه حیدری پور
مدیرکل حقوقی قوه قضاییه